Over ons

VANGUARD FOUNDATION

Vanguard Foundation is een particuliere instelling voor hoger onderwijs die verschillende academische programma’s aanbiedt. Met innovatieve onderwijs- en leerstrategieën, die aansluiten op de praktijk speelt Vanguard in op de behoeften van de gemeenschap. Wij bieden studenten de mogelijkheid tot het volgen van betaalbaar onderwijs met een hoge kwaliteit.

Missie

Vanguard biedt kwalitatief hoger onderwijs dat studenten en medewerkers ertoe aanzet het beste uit zichzelf te halen. Als Community College neemt het instituut haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus. Binnen haar opleidingen zetten medewerkers en studenten zich in om kennis en vaardigheden te ontwikkelen, verspreiden en toe te passen. Elke opleiding of cursus biedt waardevolle inzichten die maken dat studenten zich binnen de samenleving onderscheiden van anderen door hun vernieuwende professionele en toonaangevende inzet.

Visie

Vanguard ziet het als haar maatschappelijke opdracht om tot oplossingen te komen die bijdragen aan een duurzame samenleving en een bloeiende economie. Vanguard positioneert zich in de Surinaamse samenleving als Community College wier wortels via haar uitstekende docenten, afgestudeerden en studenten midden in de gemeenschap staan. Door de kwalitatief hoogwaardige studentenzorg en de ruime aandacht voor onder andere intermenselijke en sociale vaardigheden levert Vanguard professionals af die een significante impact hebben op de ontwikkeling van de Surinaamse samenleving en economie.

Vanguard Team

Het Vanguard docententeam bestaat uit enthousiaste, gedreven professionals die jarenlange ervaring hebben in het Surinaamse werkveld en/of het onderwijs. Binnen Vanguard is er sprake van een hoge mate van student-docent contact en ruime aandacht voor studieloopbaanbegeleiding. Op deze manier wordt de kwaliteit van de opleiding hoog gehouden en tegelijkertijd de slagingskans voor alle studenten verhoogd.

Vanguards Ambitie

“Als onderwijsinstelling streven wij naar voortdurende groei en ontwikkeling, gedreven door een onwrikbare ambitie om onze impact te vergroten en ons te positioneren als een toonaangevend instituut in Suriname en daarbuiten.

Onze ambitie is om een dynamische leeromgeving te creëren waarin innovatie, excellentie en inclusiviteit centraal staan. We streven ernaar om een bruisend centrum van kennis en creativiteit te zijn, waar studenten, docenten en medewerkers worden aangemoedigd om te excelleren en hun volledige potentieel te benutten.

Door te blijven investeren in hoogwaardig onderwijs en maatschappelijk relevante initiatieven, willen we een blijvende impact hebben op onze studenten, onze gemeenschap en de wereld om ons heen. We streven naar excellentie in alles wat we doen en streven ernaar om een omgeving te creëren waarin elk individu wordt aangemoedigd om te groeien, te bloeien en bij te dragen aan een betere toekomst voor allen.

Onze ambitie is groot, maar met vastberadenheid, innovatie en samenwerking geloven we dat we onze doelen kunnen bereiken en onze positie als een vooraanstaande onderwijsinstelling kunnen versterken, zowel nationaal, regionaal als wereldwijd. We zijn vastbesloten om te blijven groeien, te blijven leren en te blijven evolueren, omdat we geloven dat de weg naar succes nooit eindigt en dat de mogelijkheden eindeloos zijn voor degenen die de uitdaging aangaan.”

Kernwaarden

Maatschappelijke betrokkenheid: Wij zien het als onze opdracht om bij te dragen aan een duurzame samenleving en dit streven vormt de kern van alles wat we doen.

Kwaliteit: Wij streven naar uitmuntendheid in ons onderwijs en onze dienstverlening, en we zijn trots op de hoge standaarden die we handhaven.

Persoonlijke ontwikkeling: We moedigen onze studenten en medewerkers aan om het beste uit zichzelf te halen en te blijven groeien.

Verantwoordelijkheid: We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en streven ernaar een positieve impact te hebben op de samenleving.

Innovatie: We omarmen vernieuwing en streven ernaar onze studenten op te leiden tot innovatieve professionals die het verschil maken.

Samenwerking: We geloven in de kracht van samenwerking en stimuleren een omgeving waarin ideeën worden gedeeld en samenwerking wordt gestimuleerd.

Professionaliteit: We streven naar een professionele werkomgeving waarin respect, integriteit en ethiek voorop staan.

Waarom kiezen voor een opleiding bij Vanguard Foundation?

  • Geaccrediteerde opleidingen door NOVA.
  • Praktijkgerichte modules met praktijkopdrachten.
  • Ervaren docenten uit het werkveld en/of onderwijs.
  • Persoonlijke aandacht.
  • Diverse studiefinancieringsmogelijkheden.
  • Toegang tot de Vanguard Bibliotheek.
  • Toegang tot de Vanguard Makerspace.

Partners

Vanguard heeft een samenwerking met de Universiteit van Brasília en de Indiana University of Pennsylvania. Deze samenwerkingen bieden waardevolle mogelijkheden voor uitwisseling van kennis en expertise, wat ten goede komt aan zowel studenten als docenten van Vanguard.

Universiteit van Brasilia

De Universiteit van Brasília, UnB is een toonaangevende openbare federale universiteit in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Het werd opgericht in 1960 en wordt sindsdien consequent genoemd in de top vijf van Braziliaanse universiteiten en de top twintig van universiteiten in Zuid-Amerika.

Indiana University of Pennsylvania

Faculteitsleden van de Indiana University of Pennsylvania’s Department of Communication Disorders, Special Education, and Disability Services hebbben een curriculum gecreeërd dat kan worden gebruikt in het speciaal onderwijs van Vanguard Community College.